Piano Promenade november 2011

Piano Promenade in Amstelveen op 20 november a.s.
Vijftien pianobezitters uit Amstelveen-noord en een dertigtal pianisten zullen op zondagmiddag 20 november a.s. deelnemen aan een serie openbare huisconcerten onder de titel Piano Promenade. De huisconcerten zijn vrij toegankelijk voor het publiek.  Tussen 14.30 en 17 uur zullen op de nog nader bekend te maken adressen non stop concerten te beluisteren zijn, die worden gegeven door beroepsmusici, semi-profs en gevorderde amateurs. Ook  andere instrumentalisten zullen in sommige huizen  meespelen, maar de piano blijft het middelpunt voor klassiek, jazz en mooie amusementsmuziek.
De vijftien huisconcerten vormen te samen de Piano Promenade. Ze liggen op loopafstand van elkaar tussen de Kalfjeslaan en de Oude Karselaan, zodat  geïnteresseerde muziekliefhebbers de mogelijkheid hebben meerdere huizen op die zondagmiddag te bezoeken en telkens andere uitvoerders en concerten te horen.
Zowel de gastheren en –vrouwen van de Open Huizen, als de musici hebben enthousiasme voor dit initiatief belangeloos hun medewerking toegezegd aan  de Piano Promenade.
Het startschot zal worden gegeven met een kort, spectaculair optreden in de etalage van Van Kerkwijk Piano’s, aan de Amsterdamseweg 202. Dat begint om half twee ’s middags.
De huisconcerten vangen om half drie aan. Op diverse plaatsen zullen binnenkort ook folders verkrijgbaar zijn met de adressen van de huisconcerten en de namen van de deelnemende musici.
De Piano Promenade is een initiatief van enkele Amstelveense muziekliefhebbers en is geïnspireerd op vergelijkbare initiatieven in Schagen NH en Edam.